« terug naar vorige pagina

4xT methode

De 4xT methode kan gebruikt worden bij zowel acute als chronische klachten (klachten langer dan 3 maanden aanwezig). Na een behandeling merkt u meteen verschil en gaat u met minder klachten naar huis. Resultaat: 80% van de patiënten met orthopedische klachten zijn klachtenvrij binnen 1 tot 5 behandelingen. Hiernaast worden ook operaties voorkomen. Mensen die op de lijst staan voor schouder-, rug-, knieoperaties en slijmbeursontstekingen zijn vaak door middel van de 4XT methode geholpen.

Vaak worden bijvoorbeeld chronische lage rugklachten bestreden met pijnmedicatie om de symptomen te bestrijden. Deze pijn en spierspanning die het lichaam afgeeft is eigenlijk gewoon een natuurlijk beschermingsmechanisme, alleen de pijn en spierspanning bestrijden is dus geen oplossing. Het is belangrijk om de oorzaak aan te pakken!

De 4xT methode is een nieuwe behandelmethode die bestaat uit Testen-Tapen–Triggeren-Trainen, de nieuwe methode is gebaseerd op vernieuwde anatomische inzichten, wat heeft geleid tot een nieuw behandelmodel. Bij de 4xT methode maken we gebruik van myofasciale technieken, EasyTaping, manuele technieken en training. Dit zorgt samen voor een eenvoudig en resultaatgerichte behandelmethode.
Elke techniek is vrijwel altijd effectief omdat elke tape en mobilisatietechniek vooraf word bepaald. Met oefeningen slijpen we direct de nieuwe bewegingen in. Dat zorgt voor een blijvend resultaat.