« terug naar vorige pagina

Medical Taping

medical taping fysionovoMedical Taping zorgt voor afname van pijn en sneller herstel.
Deze methode biedt verlichting bij spier- en gewrichtsklachten, lymfoedeem en instabiliteitsproblemen.

Medical taping heeft een stabiliserend effect op gewrichten. Daarnaast worden tevens de bloedfuncties en de bloed- en lymfecirculatie gestimuleerd. De speciale elastische fysiotape, “CureTape”, wordt als het ware als ‘een tweede huid’ aangebracht. CureTape biedt steun, maar heeft als groot bijkomend voordeel, dat ze de bewegingsvrijheid niet belemmert. De gewrichten blijven soepel en mobiel dankzij medical taping.

Hoe werkt het?

CureTape zorgt ervoor, dat de opperhuid wordt opgetild, waardoor het volume van de tweede huidlaag, met daarin de haarvaatjes, groter wordt. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd, en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. Bovendien, wordt door de liftende werking van medical taping, de druk op de zenuwen minder waardoor de pijn vermindert c.q. verdwijnt.

Door het continu stimuleren van het natuurlijk genezingsproces van het lichaam zelf, in combinatie met het meerdere dagen kunnen dragen van de tape, zorgt de tape voor een unieke ’24-uurs per dag’ behandeling. Gevolg: een afname van de pijn en een sneller herstel.