« terug naar vorige pagina

Praktijk FysioNovo

FysioNovo is gevestigd in Amsterdam oost (Indische buurt) aan de Makassarstraat 151 (zie routebeschrijving).

FysioNovo gelooft, in een actieve betrokkenheid van de patiënt bij zijn therapie. Deze actieve betrokkenheid wordt gerealiseerd, doordat wij de patiënt helder laten zien, en ervaren, hoe hij aan zijn klachten kan werken. Dit doen we na een grondig onderzoek, en nadat er een behandelplan is samengesteld.

Daardoor FysioNovo beschikt over voldoende oefenapparatuur en oefenruimte, er kan veel en divers geoefend worden onder deskundige begeleiding. Deze gerichte oefeningen worden regelmatig geëvalueerd, en besproken om de patiënt bewust te maken van zijn veranderingsproces. Onze ervaring heeft geleerd, dat met deze aanpak, de patiënt enthousiast en actief blijft werken aan zijn klachten.

Bij FysioNovo is de volgende kennis en ervaring aanwezig:

  • Manipulatietechnieken van de wervelkolom en de gewrichten (volgens de methode van osteopathie).
    Bij deze manipulaties, wordt door middel van het ‘kraken’van de wervelkolom, en/of de gewrichten de beperking opgeheven.
  • Mobilisatietechnieken van de wervelkolom en de gewrichten (volgens de driedimensionale arthrokinematische mobilisatie, oftewel DAM). Hierbij, wordt via ‘softe’ Technieken, de gewrichten en/of de wervelkolom gemobiliseerd. Afhankelijk van de aard van de klachten, wordt er een van die twee mobilisatietechnieken toegepast.
  • NDT-technieken/therapie. Dit is therapie voor patiënten, die een beroerte (halfzijdige verlamming) hebben gehad.
  • Sportadvies en sportbegeleiding. FysioNovo heeft jarenlange ervaring, op het gebied van sport, en het begeleiden van jongeren bij sportactiviteiten.
  • FysioNovo heeft tevens jarenlange ervaring in, fysiotherapeutische begeleiding van meervoudig gehandicapten.